torsdag den 20. december 2012

FODBOLD


Los Vikingos – ny hobby.
På et tidspunkt i sommer sagde Kai – en god ven, der har hus hernede – at det kunne være spændende at komme til Malaga og se fodbold. En annonce i Solkysten for den danske fanclub ” Los Vikingos” blev indgangen til en spændende hobby hver anden uge i Malaga. Los Vikingos kunne skaffe billetter til Malagas kamp mod Valencia, og Kai og jeg var spændte, da vi kørte de 70 km. ud til Malaga. 



Der er tradition for at klubben mødes en time før på en lokal cafe, der ligger tæt på stadion. Og vi var ventet. Klubben havde udpeget en guide, der skulle hjælpe os med at finde rundt og finde vores pladser. Nogle herlige fyre og vi var hurtig med i snakken.  Der indgås væddemål om kampens resultat og det styres med hård hånd af den gamle landsholdsback Henning Munk Jensen. Henning, der også er læreruddannet, har jeg mødt flere gange i forbindelse med kurser i Danmarks Lærerforening, så vi fik en hyggelig snak om gamle dage.

Stadion Rosaleda kan rumme 30.000 mennesker, og der har været udsolgt til de to kampe, vi indtil nu har overværet. Fantastisk første gang at komme ind på stadion, der synges, råbes, laves bølger og snakkes eller nærmere råbes til hinanden for at få ørenlyd. Alt foregår roligt om end ikke stille, måske fordi, der ikke sælges stærkere drikke end vand og Cola. Indtil nu husker jeg kun navnet på en af Malagas spillere, nemlig målmanden Willy. God målmand, der har holdt buret rent i de to kampe jeg indtil nu har set, men husker nu mest hans navn, fordi en af drengene i Los Vikingos også hedder Willy, hvilket han gjorde opmærksomt på hver gang talen faldt på Malagas målmand.

4-0 i de 2 kampe mod henholdsvis Valencia og mod Granada, fine resultater og Malaga ligger nr. 4 i La Liga. De næste to kampe er mod Real Madrid og mægtige Barcelona. De ender nok ikke 4-0 til Malaga, men mindre kan også gøre det. Messi og Ronaldo, det bliver stort, hvis det lykkes for vennerne at skaffe billetter – men jeg er nu optimistisk, indtil nu forlyder det, at det ikke skulle være noget problem. Los Vikingos råder over et vist antal årskort og når man ikke kan deltage meldes der tilbage til klubben, som så fordele de ledige pladser til gæster. Når der bliver et ledigt årskort, står jeg som nummer et i køen – herligt.
Mikkel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar