onsdag den 23. januar 2013

VORES LIV GÅR STÆRKT


Jul, nytår og Hellige tre Konger i Casa Michelsen…..

Alt, og jeg siger ALT var som en dansk juleaften her hos os. Julebesøg fra Danmark af min søster og svoger, gudtjeneste i den danske kirke, hvor stemningen var god, og lattermusklerne blev rørt, da præsten sagde en gudsbenåede fejl i Fader Vor - ”Giv os i dag hvor daglige bryst” - UPS – nej, nej, daglige brød. Det vil alle kirkegængerene sent glemme.

Den danske kirke
Juleaften blev helt, helt fantastisk, med alt hvad der hører sig til af dansk julehygge.

Vi pakker gaven fra Danmark ud. Tak lille postbud fordi nu nåede det..... Hunden Luna var hos os i julen. Lise og Peder på juleferie, og min veninde Jytte deltog også i alle juleløjerne.
De to ænder fik hurtigt ben at gå på. Om vi havde mavepine af den gode, fede dansk julemad. Ja, gæt selv.
Julefrokost hos os 2. juledag med 12 gæster, sild og lune retter,masser af snapse og fællesang. Det er den eneste julefrokost vi har været til, så der blev festet igennem, men intet kommer dog på højde med Græshoppens julefrokoster i "gamle dage".
 
Sang og bægerklang
Julevejret viste sig fra den flotteste side, høj sol og mindst 20 grader. Vi var på flere ture med familien og vores lånehund Luna, som vi passede i 10 dage. Blandt andet på besøg (med alle vores danske naboer) i Tommys plantage hvor vi plukkede frugter.

I posevis af frisk frugt blev plukket ned fra træerne.
Nytårsaften til fest med en masse danskere, lækker 7 retters menu, gode vin, cava og de 12 druer kl. 24:00, masser af hatte og andet gøgl og for flere dans til den lyse morgen.

Danskerne fester igennem.
Hellige tre Konger med Mie på besøg. Vi blev ret overraskede over optoget, som vi troede havde karakter af noget religiøst. Der var nu ikke noget kirkeligt over det. Masser af pyntede biler, Papa Noel = julemanden og de tre koner med deres tjenere. Masser af karameller blev smidt ud fra vognene. Jeg så en opfindsom bedstemor med sin paraply (holdt omvendt) som fangede i 1000 vis af godter til sine børnebørn.
En dejlig, dejlig dag.

























Julegaver den 6. januar om morgenen, det var stort. Vi har nu et hjem med
IPAD, Mie hjemme i Kina igen med 10 kg. spanske specialiteter. Dagene med Mie fløj hurtigt afsted, godt hun vender retur til Almunecar i april, og at vi også ses i maj, når vi rejser ud til Kina.

Campeonato del Mundo…………………..


Vi har været på en to dages tur til Sevilla med 40 andre danskere. Vi har været til VM i håndbold, og det var en stor oplevelse for undertegnede. Har aldrig set en sportskamp live, hverken fodbold eller håndbold. Troede ikke det var noget for mig, at se nogle mænd kæmpe rundt på en bane efter sådan en lille bold, men hold da op, sikke en stemning der var i hallen i Sevilla, og så vandt vi jo også over Rusland.
Eftertanke i det nye år
I julegave fik vi en del bøger, blandt andet Ulla Terkelsens ”Vi kan sove i en flyvemaskine”. Det er en fin bog, som har givet stof til eftertanke. Hun skriver at danskere tale meget om sig selv og om andre, ofte ikke om emner der er interessante. Det kender jeg godt fra den danske koloni hernede. Der bliver talt meget om sig selv og endnu mere om andre, om deres gøren og laden.
For flere måneder siden, sagde jeg til Mikkel, at vi aldrig talte sådan rigtigt sammen mere. Vores emner i DK var for det meste arbejdsrelateret om ledelsesmæssige udfordringer og pædagogiske tiltag. Det liv er jo slut for os, så nu har vi lavet en aftale om, at vi ikke vil ind i det dansker spind af snakken om, og at vi vil forsøge at finde samtale emner der rækker ud over hvad vi skal have til aften...

Elsebeth
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar