onsdag den 26. september 2012

HUND, HØJT HUMØR OG HJEM TIL DANMARK

Luna – en spansk Estrella….

Mon der vanker lidt oksemørbrad
Vi har passet Milles hund Luna (en stjerne af en bomuldshund) i otte dage. Det har været en rigtig god oplevelse. Hun er så kær, og foruden at gå ture og nusse med hende, er vi blevet klar over hvor klog hun er.
Vi har moret os over hende, særligt når vi skulle i seng. Når vi havde taget sengetæppet af, ledte hun efter sin tøjbamse, hoppede op og lagde sig godt til rette. Tænk engang, hun kan ikke sove uden sin bamse, og den aften hun ikke kunne finde den, peb hun helt vildt. Den lå på en af vores altaner, og hendes glæde var dobbelt, at de åbnede døren og hun fandt den. Ikke fordi man skal give hunde menneskelige egenskaber, men det er altså noget andet med Luna, som fortstår alt hvad man siger til hende, bare ikke lige, at gå pænt i snor, der er hun alt for nysgerrig. 

Kærlighed ved første blik.


Motion skal der til….


Jeg har fået nyt køretøj, en fantastisk cykel, som jeg bare er ret vild med at cykle på. Det giver en dejlig frihed at smutte af sted langs stranden. Jeg har også min personlige cykeltræner Jørgen, som guider og cykler med mig. Han er en sej herre 70+ der tager turen op til Otivar ca. 18 km. og med en enorm stigning på opturen. Jeg er altså kun nået til turen langs stranden ca. 14 km. med indlagte pittstop, hvor vi får en tår at drikke og en god snak.

Dagligdagen…..
Lige nu vender trækfuglene tilbage, både dem i luften og på jorden. Vi har mange stære i vores nærhed, og det er dejligt at vågne op til deres sang. Trækfugle kaldes også de danskere der har været hjemme i sommerperioden. De er også ved at vende tilbage, vi høre dansk snak overalt, og den danske klub er igen åben for aktiviteter.

Trækfugle holder pause

Vi har nu fundet os til rette i hverdagen, og er begyndt at leve uden gæster. Den anden dag fik vi en bærepose med mangofrugter fra en bekendts plantage, så jeg har lavet en masse mangochutney. Jeg glemte at tage foto af det, men opskriften kommer her:

MANGOCHUTNEY
3 mangofrugter i små tern
2 finthakkede chillifrugter
1. spsk. revet ingefær
2 spsk. Vineddike
Diabetikersukker som 4 spsk. Sukker - så Mikkel også kan spise af det, han har jo diabetes 2, som jeg tager højde for i min madlavning.

Blandes, koges 10 minutter og hældes på Atamon skyllede glas. Atamon kan vi ikke få, så vi har frosset ned i små portioner. Jeg kan love jer det smager godt til ris og karrysovs.

Vi rejser til DK d. 4. oktober, og er ved at forberede os på det. Vi skal jo afhænde alt i Danmark, og have en forfærdelig masse officielle papirer i orden både her og i DK. Jeg planlægger, laver lister og tænker fremad. Lidt ligesom at gå på arbejde, er ellers blevet god til være lige her i nuet.

Vi vender dog tilbage til Danmark på besøg, og har allerede bestilt fly til DK til d. 27. juni 2013, hvor vi skal til Jazz i Silkeborg. Det er bare med at være i god tid, så vi kan få flybilletterne til en rimelig pris. Vi regner med at flyve retur d. 1. eller 2. juli, og så vende vi helt sikkert tilbage til DK i august, hvor vi skal til en stor fest hos Stine og Michael og være sammen med børn og børnebørn. Vi ved dog at vi er hjemme igen d. 12. august (fly er bestilt), hvor Almunecar holder byfest.

Elsebeth

Ingen kommentarer:

Send en kommentar