mandag den 30. juli 2012

SPANSK MAD


Sommer mad.............

Jeg har før skrevet om en ny blog, jeg vil oprette om spansk mad, men har endnu ikke fået den startet op. Dette skal dog ikke afholde mig fra at skrive lidt om hvad der serveres i Casa Espana her i den varme tid.

Sommermad er lig med let mad, hvor vi har erstattet de store hovedmåltider med at spiser lidt, når vi har lyst, altså forskellige små ting som lidt ost, skinke, salat og andre lette ting. Foruden masser af vand er jeg blevet glad for Tinto de Verano som er en sjat kold rødvin med sodavand (7UP leight) og masser af isterninger.

Gazpacho (en kold grønsagssuppe) er en fantastisk spise, når det er varmt. Skal jeg drage en parallel til Danmark, må det blive koldskål. Gazpacho skal spises kølig og slukker tørsten så godt. Med sprød agurk, løg og peberfrugt terninger, et godt brød eller brød crutoner og et glas iskoldt vand, er det en kulinarisk oplevelse. Gazpacho er ikke nogen ny ret, den er nævnt i både græsk og romersk litteratur som "et fødemiddel til at drikke" og jeg har læst at der hentydes til den både i gammel og ny testamente.

Den lette 2 minutters udgave fra supermarkedet



Vi kan købe en god færdiglavet suppe i supermarkedet, som jeg smager til med lidt krydderier, og jeg kan lave den selv.

Elsebeths Gazpacho
Til 4 personer
1 agurk
3 store tomater
½ løg
½ peberfrugt
½ liter vand
3 spsk. Mørk vinaigre
2 tsk. Salt
2 spsk. Olivenolie
1 tsk. tomatpure
1 fed hvidløg
3 dl. smuldret franskbrød uden skorpe

Jeg blander det hele sammen og blender det grundigt, smager til med ekstra krydderier og stiller suppen på køl et par timer inden servering.

Mikkel mumle noget om stegt flæsk og persillesovs til aften, bare fordi vi har et bundt persille, som ikke skal gå til spilde. Jeg har taget rigeligt flæsk ud af fryseren… man er vel dansker og så kan det flæsk altså grilles siger min dejlige mand.

Elsebeth

Ingen kommentarer:

Send en kommentar